Flora en visserijdagen

Onder het genot van prachtig mooi weer hebben we weer een fantastische Flora mogen beleven. Op vrijdag begon het evenement met een waardig en emotionele herdenking voor de mensen die op zee gebleven zijn en in het bijzonder Arnoud Vooijs. Er waren ontzettend veel mensen bij elkaar gekomen bij het monument om hun dierbaren te gedenken, een initiatief van notabene Arnoud zelf en iets dat eigenlijk elk jaar aan het begin van de Flora zou moeten plaatsvinden. 
Daarna was het de beurt aan "Barry". Ooit een trots figuur op het dek van een 17e eeuws schip, die vorig jaar werd opgevist door de bemanning van garnalenkotter WR22, nu in een vitrinekast te bezichtigen.
Op de zater- en zondag hebben we rondgevaren door de haven en een stuk buitengaats 't Wad op. De deelnemende schepen waren steeds goed gevuld.
Door te vertellen over de geschiedenis van en het reilen en zeilen in vroeger tijd op de WR 173, kwam er regelmatig de discussie op gang over de stand van zaken van visserij van Wieringen en 't Wad in z'n algemeenheid.
Al met al een heel geslaagde Flora met veel gezelligheid zowel aan boord als op de kant.Easiest Website Builder