Van horen zeggen 2023

Nieuws, roddels en loabekakkerij

Nieuwe aanwinst voor de WR173


Er is door de vereniging aak aan Hennie de Jong gevraagd of hij een tent wilde maken, zodat er mensen tijdens evenementen er kunnen slapen of eventueel als schuilplaats voor regen en /of zonneschijn.
Vooral voor de meerdaagse evenementen is de tent een uitkomst. Als je met drie of vier man in het vooronder ligt, dan begin je deja vu’s te krijgen van de tijd op de visserij, toen er nog geen sanitair aan boord aanwezig was. Als je dan één of twee weken op zee zat, ging er toch een bepaald aroma door het schip, die andere mensen wel konden ruiken. Aan ’t eind van de week stonk je een uur in de wind en ondanks dat je een week van huis was, kreeg je pas een zoen van je vrouw als je je gedoucht had.
Daarbij komt dat de ruimte in het vooronder eigenlijk alleen geschikt is voor schipper en één bemanningslid.
En dan heb ik het nog niet over bemanningsleden die snurken, zichzelf zonder dat ze ’t in de gaten hebben, ontluchten, slaapwandelen en de hele tijd in hun slaap liggen te praten. Ja, d’r is er zelfs één die ligt te zingen in de skipperskooi.
Na opmeten en mallen en weer passen en meten is dit het resultaat geworden.
“Ik heb er zelf al onder geslapen en ik ben er erg blij mee, na een paar keer opzetten wordt het steeds makkelijker om de tent op te zetten, “ vertelde Hennie.
Het is een pracht stukje werk geworden, waar we nog een hoop plezier aan zullen beleven.

Foto's hieronder

Offline Website Builder