Van horen zeggen 2022

Nieuws, roddels en loabekakkerij

De WR 173 voor onderhoud op de helling

De Wieringer aak WR 173 is de afgelopen jaren al flink opgeknapt, maar er blijft elk jaar weer heel wat onderhoud te doen. Hieronder een kleine bloemlezing van o.a. een weekje Den Helder.

Om de zwaarden te schuren en opnieuw in de Biopin te zetten, was er een mooie ruimte gevonden bij de firma Dozy.

Ondanks Klowiend(Stormkracht 10) en quarantaine perikelen van naasten, werd het werk voort gezet, hetgeen glanzende zwaarden opleverde. Ook de zwaardschenkels zijn gemaakt.

Wat zal die eerste kras op glanzende zwaarden weer zeer doen...

De mast is eraf gehaald en de zwaarden inmiddels geplaatst. Ook de stellingplanken met de pikhaken zijn  weer aan boord.
"De mast zit in de biopin en het zwart is een keer gedaan. De mast moet nog minimaal 2x in de biopin gezet worden." Ook een beschadeginkje kon meteen worden verholpen.

Op 19 maart zou de aak naar Den Helder worden gevaren om daar de helling op te gaan. Echter de voorbereiding ging niet helemaal van een leien dakje, gezien dit stukje gekuiste prevelement:  "Geprobeerd de motor te starten maar hij sloeg steeds af, Na 71 "Wees gegroetjes" kwam ik er achter dat de brandstofslang van de tank af was. Vanmiddag of morgen maar weer heen om te ontluchten en wederom te starten."

De rakbanden werden alvast in de schuur van Meijert Smid aan het zeil gezet.

Best wel wat werk aan...

Ook al is er vorig jaar heel wat af gebiopind, toch heeft 't weer z'n weerslag en vertoonde aak toch heel wat kale plekken.

Op de helling

Kale kluiverboom

Je bent wel ff bezig, maar dan heb je ook wat...

"Skafttijd"

Ze is weer prachtig geworden!

En dan terug naar Westerland...
Ja, niet dus.
De Van Kinsbergenbrug defect en ligt de aak nog op Willemsoord.
Zaterdag 2 april wordt er een nieuwe poging ondernomen, daar ook sneeuwbuien roet in het eten hadden gegooid... ("Sneeuwbuien?" "Ja, sneeuwbuien, zelfs een  sneeuwstorm.")

Built with Mobirise ‌

Free Website Designing Software