website builder

Wieringer Eilandmuseum

Op het voormalige Zuiderzee-eiland Wieringen staatde boerderij van laatste bewoner en eigenaar Jan Lont, nu het Wieringer Eilandmuseum. Beleef hier samen met uw kinderen het Wieringer boeren- en vissersleven van weleer.

ZeeVerse Vismarkt Wieringen

Bent u een grote visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt iedere zaterdagochtend van 08:30 tot 12:00 uur gehouden in Den Oever.

Vikingen Centrum

Het Informatiecentrum Vikingen op Wieringen,  is in 2004 gestart als een bezoekerscentrum.
De aanleiding voor de bouw is de vondst van drie zilverschatten, toegeschreven aan de Vikingen, nabij Westerklief op Wieringen.

WR60

De WR 60 is het enige nog overgebleven Wieringer "skuutje", vroeger ook wel "haringschuitje" genoemd, van een vloot van vele tientallen van deze scheepjes.

Heidense Kapel Wieringen

Een uit tufsteen opgetrokken “kapel”, die uiterlijk meer weg had van een kleine kerk en in de volksmond bekend stond als “de heidense kapel”.
Rond  1880 gesloopt.
In november 2016 is de huidige kapel geopend.

Flora en Visserijdagen

Gelegen aan de kop van de Afsluitdijk bruist het in het pittoreske vissersdorpje Den Oever tijdens de Flora- en Visserijdagen.
Ook dit jaar belooft het weer een waar spektakel te worden. Een ware beleving voor jong en oud!

De Wieringer Molens

Op het voormalig eiland Wieringen staan twee schitterende korenmolens. In Den Oever staat ‘De Hoop’ en in Hippolytushoef ‘De Onderneming’.

Wonderlijk Wieringen

Een website met een grote hoeveelheid links en informatie over  recreëren Wieringen

Wieringer Vistival

Het Wieringer VIStival is een evenement in Den Oever ter promotie van zeeverse vis.

In Pago Wirense

Van de Vikingen tot de Afsluitdijk. Alles wat je wil weten over de geschiedenis van Wieringen vind je op deze site.

Zin in Oosterland

Aan het einde van Noord-Holland, waar Waddenzee land ontmoet ligt de romaanse Oosterlanderkerk. Ooit baken vanaf zee en heilige plaats, sinds 1969 ook vernieuwend thuis voor levensvragen en inspirerend cultureel podium.

Historische Vereniging Wieringen

De Historische Vereniging Wieringen probeert de historie van dit unieke stukje Nederland, gelegen in de kop van Noord Holland en aan de Waddenzee, zo goed mogelijk vast te leggen. De vereniging kan putten uit een rijk verleden.